GÜNCEL DERİNİN EN TASARIM HALİ!
17 Kasım 2019

5. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

 

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle deri sektörünün tasarım gücünü artırmak ve sektöre yeni tasarımcılar kazandırmak amacıyla İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) tarafından 5’incisi düzenlenen Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması sonuçlandı. Ünlü tasarımcı kardeşler Raisa & Vanessa kreatif direktörlüğünde, yarışmacıların “Deri Konfeksiyon” ve “Saraciye” kategorilerinde katıldığı yarışmada başarılı tasarımcılar ödüllendirildi. Deri Konfeksiyon kategorisinde birinci Merve Karali olurken, Selin Cevahir ikinci, Meryem Balıkçı Özöğür üçüncülük ödülünün sahibi oldu.  Saraciye kategorisinde ise ilk üçe giren sırasıyla Beril Sayın, Çiler Sevingen, Burcu Özden Ergene oldu.

 

 

Ödül törenine katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, burada yaptığı konuşmada, deri ve deri mamullerinin katma değeri yüksek sektörlerden biri olduğunu hatırlatarak, Şu an ihracatımızın kilogram değeri 1,2 dolar olurken,  deri sektörümüzde bu rakam 11 dolara yaklaşmış durumda. Yani sektörümüzde tasarım var, hayat var.” dedi.

 

Yarışmanın ev sahipliğini yapan İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak ise yaptığı konuşmada,  öncelikli amaçlarının deri sektörünün tasarım gücünü ve katma değerini arttırmak olduğunu belirterek; “Ülke olarak daha yüksek katma değerle ihracat yapmaya ihtiyacımız var.  bir yıl ayakkabı, bir yıl konfeksiyon ve saraciye olmak üzere her yıl tasarım yarışmaları organize ediyoruz. Çünkü biz ihracatta nitelikli insan kaynağının ve tasarımın gücüne inanıyoruz,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar