GÜNCEL PARIS HAUTE COUTURE’UN ARDINDAN

Geçtiğimiz haftalarda ‘online’ olarak gerçekleştirilen Paris Haute Couture Moda Haftası’nda modaevleri kadar tasarımcılar da konuşuldu. Özel kumaş ve aksesuarların kullanıldığı, yüksek terzilik yeteneğinin sergilendiği 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonları moda severler için tam bir moda şöleni niteliğindeydi.

 

 

Fiziksel etkinlikler iptal edilse de moda endüstrisi hayal edip üretmeye ve bunları farklı yöntemlerle müşterilerine ulaştırmaya devam ediyor. Modanın zirvesi kabul edilen ‘haute couture’ için yılın en önemli etkinliği kabul edilen Paris Haute Couture Moda Haftası bu sene 25-28 Ocak tarihleri arasında ‘online’ olarak gerçekleştirildi. Bu özel alanın en iyisi kabul edilen moda evlerinin 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını sergilediği etkinlikte akılda kalan fantastik tasarımlar ve yeni moda önerilerini derledik.

 

 

Daha çok erkek giyimde adını duyduğumuz Kim Jones’un Fendi için hazırladığı ilk koleksiyon haftanın en çok merak edileni ve konuşulanıydı. İlhamını Fendi arşivlerinden, İtalyan heykel sanatından, Virginia Woolf ve kızkardeşinden alan Jones, ilk couture koleksiyonu ile muhteşem bir başlangıç yaptı.

 

Birkaç sezondur muhteşem sunumlara imza atan Valentino, kreatif direktörü Pierpaolo Piccioli ile yine büyüleyiciydi. Daniel Roseberry’nin daha kavramsal bir tutumla ‘haute couture’ kurallarını alt üst eden Schiaparelli koleksiyonu giyinme alışkanlıklarını gözden geçirmeye zorluyor. Viktor & Rolf ikilisinin ‘gerçeklikten kaçış’ olarak tanımladığı fantastik tasarımları ile Alexandre Vauthier’in ışıltılı bir partiye dönüşen podyumu Paris Haute Couture Moda Haftası’nın en eğlenceli bölümüydü.

 

 

Armani Privé’nin akıcı ve hafif kumaşlarla yarattığı ‘Art Deco’ zarafeti, Christina Dior’un tarot kağıtlarından ilham alan ve daha çok katı formların dikkat çektiği koleksiyonu, Iris Van Harpen’in etkileyici ‘degrade’ geçişleri, Chanel’in ortak sanat evlerinin hünerlerini ‘bir aile kutlaması’ için birleştirdiği koleksiyonu haftanın akılda kalanları oldu.

 

Moda, kumaştır!..
Moda alışkanlık yaratmak, alışkanlıkları değiştirmektir.
Hatta dünyayı değiştirmektir bir süreliğine de olsa ...