DESİGNER Rafine Şıklık NİHAN PEKER
01 Kasım 2020

Gelinlik koleksiyonlarında alışılmış yalın ve minimal formları kararlı bir biçimde devam ettiren Nihan Peker, ‘couture’ disiplinde hazırladığı hazır giyim koleksiyonunda ise yeni bir tasarım yaklaşımına yer açıyor.

 

 

Tasarımlarındaki net ve keskin çizgiler, ağırlıkta siyah beyaz olmak üzere katı formlarla yarattığı rafine şıklıkla moda dünyasında kendine özgü bir yer edinen Nihan Peker, son dönem koleksiyonlarında yer alan renkli, hareketli ve romantik detaylarla çizgisini yeni boyuta taşıdı. Gelinlik koleksiyonlarında yalın ve minimal formları kararlı bir biçimde devam ettiren tasarımcı, ‘couture’ disiplinde hazırladığı hazır giyim koleksiyonunda ise yeni bir tasarım yaklaşımına yer açıyor.


Geçtiğimiz günlerde dijital olarak gerçekleştirilen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da “Nihan’s Colour Theraphy” adını verdiği 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu sergileyen tasarımcı şeker pembesi, limon sarısı, turuncu ve fuşya gibi oldukça canlı renklere yer verdi. Hacimli etekler, fiyonk ve üç boyutlu işlemelerin dikkat çektiği koleksiyon, Nihan Peker’in birkaç sezon önce başlattığı değişimin istikrarlı bir çizgide devam ettiğini gösterir nitelikteydi.

 

 

Hazır giyim koleksiyonlarının yanı sıra Teşvikiye’de bulunan Nihan Peker Fashion Studio’da İstanbul cemiyet hayatının önde gelen isimlerine gelinlik ve ‘haute couture’ kıyafetler konusunda servis veren Nihan Peker, dönem dönem hazır giyimin farklı dallarında çeşitli firmalarla veya markalarla iş birliği de yapıyor.


Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım bölümünü bitirdikten sonra Milano Istituto Marangoni’de yüksek lisansını tamamlayan Nihan Peker, bir süre Frankie Morello, Colmar, Furla gibi İtalyan markalarıyla çalıştı. İstanbul’a döndükten sonra 2009 yılında kendi markasını kuran ve istikrarlı bir çizgide üretmeye devam eden tasarımcı romantik ve zarif siluetlerin, güçlü detaylar ve işçilik ile birleştiği bir stile sahip. Modern ve minimal yapısını, feminenlikle destekleyen tasarımcı, gündüzden geceye uzanan şık bir kadına hitap ediyor. Nihan Peker markası, bugün İstanbul ve Ortadoğu’daki çeşitli konsept mağazalarda satışa sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar