TREND ERLER TEKSTİL'İN TASARIM GÜCÜ
21 Ağustos 2020

Erler Tekstil’in dijital baskı için hazırladığı 2020/21 Sonbahar-Kış kumaş koleksiyonu tasarımcılara ilham verecek, hazır giyim firmalarının pazardaki ticari başarısını artıracak zengin seçeneklere sahip.  Önümüzdeki sezon büyük bir çıkış yakalayan hayvan desenlerinin etkileyici varyasyonları ile geniş bir yelpazeye sahip floral desenlerin ağırlıkta olduğu koleksiyon pandemi sürecinin yarattığı kasveti azaltacak nitelikte.

 

 

Erler Tekstil’in 2011 yılında kendi bünyesinde hayata geçirdiği tasarım departmanı, güncel moda trendleri ışığında hazırladığı zengin dijital baskılı kumaş koleksiyonları ile moda tasarımcılarına kreatif destek verirken, hazır giyim firmalarının kumaş, renk ve desen taleplerini de hızlı bir biçimde cevaplandırıyor. Her sezon müşterilerine yönelik 200-300 gibi ortalamanın üzerinde desen çeşidi sunan Erler Tekstil tasarım departmanı, dijital baskıda aylık 30 bin metre kapasite ile hizmet veriyor. Sektöre sunduğu yüzlerce seçeneğin yanı sıra kumaş ve baskıda yakaladığı kalite standartları ve dengeli fiyat politikası ile sadık bir müşteri kitlesi edinen departmanın sadece Osmanbey’den değil yurtdışından da sadık bir müşteri kitlesi bulunuyor.

 

 

Erler Tekstil’in tasarım departmanını yakından tanımak ve 2020/21 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını inceleyerek sizlere dijital baskıda sezon tüyoları vermek için şirket merkezindeki çalışma alanlarını ziyaret ettik. Yaklaşık sekiz yıldır Erler Tekstil’de tasarımcı ve desinatör olarak çalışan İpek Zeynep Karpat ve Murat Garip tarafından hazırlanan 2020/21 Sonbahar-Kış koleksiyonu, birbirinden çarpıcı desen ve renkleriyle tam olarak güncel moda trendlerini yansıtıyor. Paris, Milano, Londra ve New York moda haftalarında gördüğümüz desen ve renkler, Erler Tekstil tasarım departmanı tarafından hedef pazar ve müşterilerin beklentileri gözetilerek yeniden yorumlanmış.

 

 

 

 

 

 

 

2020/21 Sonbahar-Kış podyumunda neredeyse her koleksiyona giren hayvan desenlerinin etkileyici varyasyonları ile irili ufaklı çiçeklerden tropik yapraklara uzanan geniş bir yelpazeye sahip floral desenler askıda önemli bir yer tutuyor. Etnik desenler, batik ya da ebrular, göz alıcı ‘psychedelic’ desenler, siyah beyaz tribal desenlerin de dikkat çektiği koleksiyonda puantiye ve çizgili baskılar da yer alıyor. Turuncu, sarı, kırmızı, pembe gibi canlı renklerin hâkim olduğu koleksiyonda sezonun yükselen rengi yeşil özellikle floral desenlerde sıkça karşımıza çıkıyor.

 

 

ALPER KARATAŞ (Erler Tekstil İcra Kurulu Üyesi)

Biz Erler Tekstil veya birleşmeden öncesini düşünürsek Rikka olarak dünyada rotasyon trendi azalıp dijitalin ön plana çıktığı dönemde bu piyasada dijital baskıyı ilk yapanlardanız. 2011 yılından bu yana dijital baskılı kumaşlar konusunda butik hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin çoğunluğunu Osmanbey’de yurtiçine ve yurtdışına çalışan konfeksiyon firmaları oluşturuyor. Hepsiyle uzun zamana yayılan güven ve memnuniyete dayalı bir ilişkimiz var. Bu da kanımca verdiğimiz hizmetin niteliğini ve kalitesini; bir standardizasyonumuzun olduğunu, verdiğimiz hizmetin arkasında durduğumuzu gösteriyor. Dijital baskıda, boya ve kullanılan kumaşın kalitesi çok önemli. Ticaret yapan herkes gibi biz de fiyat dengesi gözetiyoruz fakat bizim için hiçbir zaman “fiyat” tek başına belirleyici olmadı. Bunun yerine fark yaratacak yenilikçi tasarımlar, çok daha fazla desen çeşidi, kaliteli kumaş ve kaliteli baskıyı önceliğimiz olarak aldık. Çok hızlı ve yaratıcı bir kreatif ekibimiz var; gelen talepleri çok hızlı bir biçimde cevaplandırıyoruz.

 

 

 

MURAT GARİP Desinatör / Tasarımcı

Sublimasyon transfer baskı da denilen dijital baskı yönteminde bilgisayar üzerinde son hali verilen desen önce bu iş için üretilmiş özel kağıtlara geçirilir, sonra da ısı transferi ve pres ile kumaşa transfer edilir. Dijital baskı milyonlarca renk seçeneği ile özellikle renklerin kumaşa kusursuz bir biçimde aktarılmasında tercih edilen yöntem ve oldukça uzun ömürlü. Mayodan günlük ve gece elbiselerine kadar her tür üründe tercih edilebilir. Biz, burada kendi tasarımlarımız dışında, müşterinin getirdiği her tür deseni, istediği renk ve formda, istediği kumaşa istediği metrajda hızlı bir biçimde aktarabiliyoruz. Piyasalarda rekabet her gün artıyor. Firmalar farklılaşmak istedikçe bize gelen talepler ve beklentiler de değişiyor. Desenler, renkler çeşitleniyor. Kumaş seçiminden sunumuna kadar her ayrıntıda çok daha seçici olmak zorunda kalıyorsunuz.  

 

 

 

İPEK ZEYNEP KARPAT Desinatör / Tasarımcı

Biz burada koleksiyon hazırlarken, öncelikle güncel trendleri ve bizimle çalışan Osmanbey firmalarının beklentilerini dikkate alıyoruz. Onların hedef pazarı ve var olan çizgilerine göre mevcut trendleri yorumluyoruz. Desen çalışmalarımızı photoshop ve illüstratör kullanarak bilgisayar ortamında hayata geçiriyoruz. Ardından numune için baskıya geçiyoruz ve askıya taşınıyor. Kumaş seçiminde belirli bir kalitenin üzerinde olmasına dikkat ediyoruz. Gündüz için ayrı gece için ayrı tasarım yapıyoruz. Ürün gruplarımızda ipek, dantel, tafta, şifon ve saten gibi kumaşlar bulunuyor. Müşterilerimizin tarzını aç çok bildiğimiz için kimin ne aradığını, beklentilerini az çok biliyoruz. Çalıştığımız firmalardaki tasarımcılar ile yakın ilişki içindeyiz. Arz ve talep meselesiyle koleksiyona şekil veriyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar