GÜNCEL “Endişe verici satış süreci”, moda devini bitirdi. ZAC POSEN KAPANIYOR!
06 Kasım 2019

Henüz genç yaştayken olağanüstü yeteneği ve kendine özgü ‘couture’ tekniği ile moda dünyasında parmakla gösterilen Amerikalı moda tasarımcısı Zac Posen, 20’li yaşlardayken kendi adıyla kurduğu moda ve aksesuar markası için kapatma kararı aldığını açıkladı. Dünya jet setini ve yıldızları giydiren; kırmızı halının en çak aranan tasarımcısından aldığı bu karar moda dünyasına bomba gibi düştü. Zac Posen, en son eylül ayında 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu tanıtmıştı.

 

 

Markadan yapılan açıklama da haberi doğrular nitelikte. Yapılan açıklamada, “Zac Posen moda ve aksesuar markasının sahipleri bugün şirketin çalışmasına son verme ve varlıklarının düzenli bir şekilde elden çıkarılmasına karar vermiştir,” denildi.

 

Kapatma kararının gerekçesinde ‘endişe verici satış süreci’nin altı çizilerek şöyle denildi: “Yönetim Kurulumuz, bu zor kararı işletmelerin kapsamlı bir stratejik ve finansal incelemesini yaptıktan sonra ve endişe verici bir satış süreci takibi sonucu vermiştir. Yönetim Kurulu bu sonuçtan hayal kırıklığına uğramıştır ancak faaliyetlerine devam edememektedir ve bu aşamada düzenli bir elden çıkarmanın en iyi hareket tarzı olduğuna inanmaktadır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar