GÜNCEL TÜRK TASARIMLARI NEW YORK’TA
18 Şubat 2020

Türk moda tasarımcıları, yüzde yüz yerli kumaşlarla hazırladıkları 2020-/21 Sonbahar Kış koleksiyonlarını New York Moda Haftası’na taşıdı.

Türkiye Tanıtım Grubu Projesi olarak Ticaret Bakanlığı desteğiyle New York Fashion Week kapsamında gerçekleşen ‘Turkish Designers’ defilesinde Türk Moda tasarımcıları Aslı Filinta, DB BERDAN, Hakan Akkaya ve Simay Bülbül 2020-/21 Sonbahar Kış koleksiyonlarını tanıttı. Defilenin koreografisi Capsule Production Design’dan Özgün İnanç tarafından yapıldı. Spring Sduios’ta düzenlenen karma defilenin koreografisi Capsule Production Design’dan yapıldı. Dört tasarımcının tamamen yerli kumaşlarla hazırladığı koleksiyonların sunumuna moda basını büyük ilgi gösterdi.

 

SİMAY BÜLBÜL: “HATUN”

Tasarım yolculuğunun başından bu yana koleksiyonlarına kadınlardan aldığı ilhamla hayat veren Simay Bülbül, Sonbahar Kış 2021 koleksiyonunda yine özel bir konuya değinerek Türk hatunlarını ele alıyor. Simay Bülbül, yıllardır deri ve kumaşı birleştirerek devam ettirdiği avangart çizgisine yeni bir soluk getirdiği Hatun koleksiyonunda, deriyi ‘couture’ detaylar ile buluşturuyor. Deriyi el işlemesi şeklinde yorumlayıp, parlak ve şık detaylar kullanarak geceye ve özel günlere taşıyor. Geleneksel silüetlerin modern tasarımlarla ve deriyle buluştuğu bu koleksiyon ile elegan zevklere sahip, stil sahibi Simay Bülbül kadınlarına, hayata farklı bakış açısı geliştirerek bakmanın kodlarını veriyor.

 

 

ASLI FİLİNTA: ‘’BASHI-BAZOUK’’

  1. yüzyılda Batının Türk sanat ve kültüründen esinlenme eğilimi olarak bilinen Turquerie (Türköri) akımı, 18. Yüzyıl’da doruk noktasına ulaşmıştır. Bu dönemden esinlenen “BASHI-BAZOUK” koleksiyonunda Elbise-i Osmaniye’nin kaynaklık ettiği modernize edilmiş kıyafetler bulunuyor. Koleksiyonda; İpeker firması tarafından üretilen Vegan ipek ve Gamateks firmasının pet şişelerin geri dönüşümüyle ürettiği kumaşlar kullanıldı.

 

 

DB BERDAN: “AKILLI KOLEKSİYON”

DB Berdan’ın 2020 Sonbahar/Kış koleksiyonu “Scan to escape” gerçeğini dijital dünyayla birleştiriyor. Baskılar, sizi bir gerçeklikten diğerine götüren telefonlarla taranabilen teknolojik QR kodlarından oluşuyor. Çevreye duyarlı ve teknolojik işçiliği ile dikkat çeken koleksiyonda ORTA tarafından üretilmiş Türk denim, Gen H çevre dostu kenevir kumaş, HALSY kumaş, geri dönüşümlü multi strec aktif polyester ve LENZING doğal fiber satenler kullanıldı. Kıyafetlerin üzerinde desen olarak yer alan QR dijital multimedya ise Londra temelli sanatçı kolektifi tarafından hayata geçirildi.

 

 

HAKAN AKKAYA: “GLAMOUR”

Hakan Akkaya Ticaret Bakanlığı desteğiyle, Türkiye Tanıtım Grubu kapsamında New York Fashion Week’te bu sene ‘Justice’ adlı solo defilesinin ardından Turkish Designers Show içinde de 12 look’tan oluşan “Glamour” koleksiyonu ile katıldı. “Turkish Luxury” başlığı altında tanıtılan koleksiyonda rugan kumaşlar ile birlikte, ışıltılar ve kürk detaylara yer verildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar