GÜNCEL MBFWI İLK KEZ DİJİTAL
19 Ağustos 2020

12-16 Ekim tarihlerinde ilk kez dijital olarak düzenlenecek olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ile sınırların kaldırıldığı daha özgür ve yaratıcı bir deneyime hazır olun!

Türkiye’nin en önemli moda etkinliği olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un (MBFWI) 15. sezon takvimi 12-16 Ekim olarak açıklanırken, 30’dan fazla tasarımcının katılacağı organizasyon beklendiği gibi tamamen dijital platformlarda gerçekleştirilecek.

 

Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) desteği ile uluslararası dijital platformlar üzerinden gerçekleşecek etkinlikte tasarımcı markaları ve tasarımcılar koleksiyonlarını www.mbfwistanbul.com adresinden dijital formatta sunacak. Ayrıca sanal showroom’lar, paneller, Podcast’ler ve farklı disiplinleri bir araya getiren iş birlikleri etkinlik takviminde yer alacak. 2021 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarının ilk kez sunulacağı moda haftası, sezonu pandemi gölgesinde geçiren 2020/21 koleksiyonlarını son tüketici ile buluşturan yaratıcı bir ‘season-free’ platformu işlevi de görecek. MBFWI, farklı sezonlara yönelik tasarımları aynı koleksiyon çatısı altında sunmak isteyen tasarımcı markaları ve tasarımcılara da kapılarını açacak.

 

Defile çekimleri Galataport İstanbul ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen dijital etkinlik, İstanbul’un kültürel ve tarihi zenginliklerini de küresel moda platformlarına taşımayı amaçlıyor.

 

İlk kez dijital olarak düzenleneceği için koleksiyonlar kadar organizasyonun da merakla beklendiği moda haftasının gerek katılımcılar gerek moda sever izleyiciler açısından sınırların kaldırıldığı daha özgür ve yaratıcı bir deneyim sunması bekleniyor.

 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen MBFWI; Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından destekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar