GÜNCEL FUTURISTIKLOVER’dan “Tesare”
18 Ekim 2019

Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’un (MBFWI) geçtiğimiz sezon yapılan edisyonunda IMA “New Gen” defilesinde yer alan genç moda tasarımcısı Muhammed İloğlu, bu sezon Pioneering Designers karma defilesinde “Tesare” 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu sundu. Genç tasarımcının kendisiyle özdeş “Futuristiklover” adıyla sunduğu yeni koleksiyonu gerek enerjik renklerin bir arada kullanılması, gerekse yenilikçi form ve cesur detayları ile dikkat çekti. Kumaş sponsorları arasında Erler Group’un da bulunduğu Tesare koleksiyonu hakkında genç tasarımcıyla mini bir röportaj gerçekleştirdik.

Biraz koleksiyonundan söz eder misin? Kaç ‘look’tan oluşuyor ve neleri içeriyor?

“Tesera” isimli ilhbahar/yaz kadın hazır giyim koleksiyonum 12 ‘look’tan oluşmakta. Zengin renk paleti ve özgün formlarıyla koleksiyona boyut katmayı maksimalist bir tavır ile gerçekleştirdim. Tasarım ve üretim süreci bu sezon biraz hızlı gerçekleşti açıkçası, fakat profesyonel ustalar ve modelistlerle çalışınca bu süreç sancısız geçiyor.

 

FUTURISTIKLOVER bir marka mı olacak?

Evet, marka ismi olarak böyle ilerleyecek. Benim lise yıllarımda kullandığım bi kullanıcı adıydı bu fakat bunu marka olarak ilerletmek sempatik geldi. Marka, maksimalist ve sarkastik öğeler içiriyor. Her sezon koleksiyon teması değişse de markanın kimliği ve yansıttığı şey hep aynı. Yaptığım kıyafetlere etiket vurmuyorum bu yüzden izleyicinin gelip beni bulmasını ve “Evet bu “FUTURISTIKLOVER,” demesini bekliyorum.

 

Son yıllarda İstanbul’da ivme kazanmaya başlayan sokak ve spor stillerine yakın ama içinde yeniden yorumlanmış klasik detaylar da bulunduran daha deneysel bir çizgiyi benimsemiş görünüyorsun. Bu bilinçli bir seçim mi? Özellikle satış faktörünü de hesaba katarak bu çizginin sürdürülebilirliği hakkında  ne söylemek istersin?

Hiçbir zaman trendlere uymaya çalışan biri olmadım, koleksiyonlarımı hazırlarken de buna özen gösteriyorum. Olabildiğince benden izler taşımasına ve benim dışavurumum olmasına dikkat ediyorum. Ne istediği bilen bir hedef kitleye hitap ediyorum. Birisinin benden bir parçayı şans eseri dolabına koyacağını sanmıyorum, bilinçli tüketici ve stili olan cesur insanlar hedef kitlem diyebiliriz.

 

Dünya büyük bir değişimin eşiğinde gibi görünüyor. Hayata yeni atılan ve gelecek vurgusu üzerinden tasarım yapan biri olarak geleceği nasıl görüyorsun? Kişisel/mesleki planlarını alabilir miyim?

Açıkcası insanların eğilimleri ve mesleklere bakış açısı günümüzde oldukça değişmiş durumda, gelecekte de farklı şekillere girecektir. Anı yaşayan koleksiyonlar hazırlamayı tercih ediyorum. Gelecek planı olmayan ama geleceğe göz kırpan eğlenceli ve kişinin kendisini iyi hissetmesini amaçladığım tasarımlar yapmayı hedefliyorum. Geri dönüşümlü ve sürdürülebilir moda her zaman benim için ön planda, dünyaya daha fazla zarar vermemeliyiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar