GÜNCEL MODA DÜNYASINDA 300 MİLYAR DOLARLIK FIRSAT!
11 Aralık 2019

Tasarım, üretim ve perakende satış ağlarında ideal insan ölçüleriyle ilerleyen moda endüstrisi, kapsayıcı ve uyarlanabilir tasarımlarla 300 milyar dolarlık dev bir pazara kavuşabilir.

 

Moda dünyası, standart beden ölçüleri ve ideal insan anatomisinin dışına çıkmayı pek istemez. Ama küresel giyim ve ürün geliştirme danışmanlık şirketi olan Alvanon, moda endüstrisinin dünya nüfusunun büyük bir bölümünün arzularını karşılamaktan uzak olduğuna dikkat çekerek, tasarımcıları ve üreticilerin dikkatini bu niş pazara çekiyor.

 

Kapsayıcı ve Uyarlanabilir Tasarım yaklaşımı ile farklı anatomik yapıya sahip insanların yanı sıra büyük beden giyinenler için güzellik ve moda vizyonu oluşturulabileceğine dikkat çeken uzmanlar, her kadının ve erkeğin şık, cesur kıyafetler giyerek diğer insanlarla aynı şekilde görünme tutkusu taşıdığına dikkat çekiyor. 

 

Son yıllarda yapılan yatırımlarla, uyarlanabilir ve büyük beden tasarımların oluşturduğu küresel pazarın bu yıl 278,2 milyar dolara ulaşacağı; 2022'de ise 325,8 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak: Forbes

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar