GÜNCEL DOSSO DOSSI İSHAK PAŞA SARAYI’NDA
31 Ağustos 2020

Bugüne kadar dünyaca ünlü top modellerle benzersiz şovlara imza atan Dosso Dossi, bu kez de ilk kez bir moda organizasyonuna ev sahipliği yapan Doğubayazıt’taki tarihi İshak Paşa Sarayı ve fonda Ağrı Dağı’nın olduğu muhteşem defilelerle konuşuldu.

Pandemi dolayısı ile 2020/21 Sonbahar-Kış koleksiyonlarının tanıtımını dijital platformda gerçekleştirecek olan Dosso Dossi’nin koleksiyon çekimleri, aynı zamanda Dosso Dossi Fashion Show’un yaratıcısı iş insanı Hikmet Erarslan’ın memleketi olan Ağrı’da yapıldı. Aralarında Didem Soydan, Deniz Akkaya, Demet Şener ve eski Türkiye güzellerinin de bulunduğu 22 kadın ve 6 erkek manken topluluğu, ünlü koreograf Yasin Soy’un koreografisiyle önce 17. yüzyıldan günümüze ulaşan en önemli tarih miraslarından biri olan İshak Paşa Sarayı’nda, sonra da Ağrı Dağı’nın eteklerinde, dünyanın en büyük ikinci meteor çukuru ve bölgenin en renkli köylerinden biri olan Meşar Köyü’nde podyuma çıktı.. Üç gün süren defileler Doğubeyazıt halkından büyük ilgi görürken, bölge halkı böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan hayli memnun oldu.

“50’DEN FAZLA ÜLKEDE YAYINLANACAK”

Çekilen defile görüntülerinin 50’den fazla ülkede yayınlanacağını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Doğu Anadolu bölgesinde ilk kez böylesi bir moda etkinliğinin gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Doğduğum topraklar olan Doğubayazıt, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Nuh’un Gemisi ve meteor çukuru ile tam bir turizm cenneti. Bu çalışma ile aynı zamanda Doğubayazıt’ın tanıtımına katkıda bulunarak bölge ekonomisini canlandırmayı hedefliyoruz. Bu organizasyonla, modanın büyülü dünyasını, gücünü kullanarak kültürel ve doğal tabiatın güzelliklerini sunmak istedik.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar