GÜNCEL ALTIN KÜRE ŞIKLIĞI
10 Ocak 2020

Özellikle kırmızı, pembe ve yeşil başta olmak üzere tek renk gece elbiselerinin dikkat çektiği kırmızı halıda, sezonun ana abiye trendlerinden tül dışında etek ve kollarda abartılı hacimler, gösterişli kuyruklar, dev fiyonklar, deneysel yorumlar akıllarda kaldı.

 

Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association) tarafından sinema ve televizyon dalında verilen ve Oscar ödüllerinin habercisi sayılan Altın Küre (Golden Globes) ödülleri geçtiğimiz günlerde sahiplerini buldu. Sam Mendes imzalı “1917” ve Quentin Tarantino imzalı “Once Upon a Time in Hollywood” ikişer ödülle geceye damga vururken, drama dalında “Joker” filmindeki performansıyla Joaquin Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu; “Judy” filmindeki rolüyle Renee Zellweger, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Yabancı Dildeki En İyi Film ödülü ise beklenildiği gibi Güney Koreli Bong Joon-ho tarafından yönetilen “Parasite” filminin oldu.

 

KIRMIZI HALININ EN İYİLERİ

ABD'nin Los Angeles kentindeki Beverly Hilton'da gerçekleştirilen 77'nci Altın Küre Ödülleri'nin kırmızı halısı yine şıklık yarışına dönüştü. Özellikle tek renk gece elbiselerinin dikkat çektiği törende, sezonun ana abiye trendlerinden tül dışında etek ve kollarda abartılı hacimler, gösterişli kuyruklar, dev fiyonklar, deneysel yorumlar ve iddialı renkler akıllarda kaldı. Fazla kilolarından kurtulan Renee Zellwege, bebek mavisi Armani Prive elbisesi ile gecenin en şıkları arasında gösterilirken, Nicole Kidman’ın Atelier Versace, Scarlett Johansson’ın Vera Wang tarafından hazırlanan kırmızı elbiseleri gecenin en beğenilen tasarımları oldu. Her zaman seksi bir görünüm tercih eden Jennifer Lopez, bu kez Maison Valentino'nun Pekin’de sergilediği yeni koleksiyonundan gold ve yeşil tonlarındaki sıra dışı elbiseyi tercih etti.

Saoirse Ronan’ın giydiği, Celine 2020 ilkbahar-yaz koleksiyonundan Swarovski kristalleriyle süslü ince askılı elbise ile Naomi Watss’ın Armani Prive elbiseleri gecenin en elegan görünümünü verirken, Ana de Armas’ın giydiği Ralph & Russo tasarımı ve Joey King’in, Iris van Herpen elbisesi de kırmızı halının iyilerindendi. Cate Blanchett’ın  limon sarısı deneysel bir yaklaşıma sahip Mary Katrantzou elbisesi ile  Taylor Swift’in artık demode görünen çiçek desenli Etro elbisesi ise modacılardan geçer not alamayan tasarımlardan oldu.

 

MİLYON DOLARLIK LÜKS VİTRİN

Bu seneki kırmızı halı, elbiseler kadar, Bulgari, Cartier, Harry Winston, Louis Vuitton, Jaeger- LeCoultre, Montblanc gibi markaların saat ve mücevherleri göz kamaştırdı. Cynthia Erivo'nun inci nakışlı, payet ve siyah kristallerle parıldayan Thom Browne imzalı smokin elbisesine eşlik eden 3 milyon dolarlık Bulgari kolye, Helen Mirren’in boynundaki Harry Winston imzalı 73.55 karat pırlanta ile süslenmiş platin set veya Zuhair Murad  2020 ilkbahar yaz koleksiyonundan siyah bir elbise ile geceye katılan Annabelle Wallis’in taşıdığı Cartier elmas kolye, küpe ve bilezikler kırmızı halının milyonlarca dolarlık vitrinini oluşturdu. Geceye sarı renkte Fendi tulum elbisesiyle katılan Zoey Deutch mavi renkte Harry Winston imzalı kolyesiyle dikkatleri üzerine çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar